30. maj. 2023
FYAM-valget 2023 er skudt i gang

Nu nærmer efterårets valg sig og dermed din chance for at få indflydelse i vores fælles Forum for Yngre AlmenMedicinere. Der er spændende poster på valg i år.

Er du i tvivl om, hvad det indebærer at blive aktiv, eller hvordan valget forløber, så se vores video om FYAM-valget her.

Følgende poster er på valg til efteråret:

 • Formand for FYAM-udvalget
 • FYAM-medlem Region Nordjylland
 • FYAM-suppleant Region Nordjylland (vælges for 1 år)
 • FYAM-medlem Region Midtjylland
 • FYAM-suppleant Region Syddanmark
 • FYAM-suppleant Region Sjælland
 • FYAM-suppleant Region Hovedstaden
 • FYAM-medlem i Videreuddannelsesudvalget (VIA)
 • FYAM-suppleant i Videreuddannelsesudvalget (VIA)
 • FYAM-medlem i Internationalt udvalg
 • FYAM-suppleant i Kvalitetsudvalget

Hold jer opdateret på Facebook, Instagram og i nyhedsbreve, hvor vi de kommende måneder vil uddybe, hvad de forskellige poster indebærer.

 - 333,1 KB     - 117 KB

Er du allerede afklaret – så stil op nu og få en god ven til at gøre det samme!

Sidste dato for at stille op: 28. august kl. 10.00
Sidste dato for afstemning: 11. september kl. 12.00
Læs mere om valget her

På vegne af FYAM-udvalget
Thomas B. Purup, formand

Link kopieret
15. maj. 2023
Tilmelding til DSAM's årsmøde 2023 er åben

Tilmeldingen til DSAM's årsmøde 2023 er åben, og selvfølgelig skal du med!

Årsmødet har i år det topaktuelle og vigtige tema og spørgsmål: Diversiteten og kontinuiteten i almen praksis udgør patienternes sikkerhedsnet. Hvordan sikrer vi, at der ikke går hul?

Årsmødet starter med en spændende plenumssesion, hvor der vil være taler fra praktiserende læge, ildsjæl og drivkraften bag Praksisbussen, Christina Svanholmpraktiserende læge, seniorforsker og primus motor på Deep End-netværket i Danmark, Mogens Vestergaard, og formand for Etisk Råd og formand for Honorarstrukturrådet, Leif Vestergaard

Foruden de inspirerende taler, interessante oplæg og passionerede diskussioner, dagen byder på, vil der også være rig mulighed for at netværke. På årsmødet deltager medicinstuderende, yngre almenmedicinere og praktiserende læger fra hele landet samt enkelte relevante samarbejdspartnere, og der er alle muligheder for at danne relationer på kryds og tværs.

Så kom med og tag del i debatten om, hvordan vi sikrer vores sikkerhedsnet til landets patienter i primærsektoren. 

Kunne du godt tænke dig et endnu bedre indblik i, hvordan en dag som yngre almenmediciner på DSAM's årsmøde kunne se ud? Så læs Daniels reportage om hans første årsmøde her.

Årsmødet er tilskudsberettiget gennem Fonden for Almen Praksis for læger i fase 2 og 3, og uddannelseslæger kan bruge en returdag. Der er early bird-priser, hvis du tilmelder dig inden den 19. juni, så hvad venter du på?

Link kopieret
26. apr. 2023
Gode penge at spare på konference om overdiagnostik

Har du fået tilmeldt dig Preventing Overdiagnosis konferencen? Hvis ikke, er der stadig gode penge at spare som FYAM'er.

DSAM er medvært for den 9. internationale Preventing Overdiagnosis-konference og din garant for, at fagligheden er i orden.

På konferencen vil der være en række spændende plenumdebatter med kontroversielle og aktuelle spørgsmål. Du vil møde oplægsholdere på højt internationalt niveau. Du får rig mulighed for at netværke med kolleger, og du får serveret den nyeste viden inden for overdiagnostik.

Se programmet her (der tages forbehold for ændringer).

Konferencemiddagen afholdes i det smukke Moltkes Palæ, og Københavns Rådhus lægger lokaler til åbningsreceptionen, inkluderende underholdning og de berømte rådhuspandekager.

Team up med dine kolleger, og tag din tutorlæge med til en relevant og begivenhedsrig konference. 

Det praktiske
Konferencen, som forventes godkendt til refusion fra Fonden for Almen Praksis, finder sted på Hotel Scandic i København fra den 14. august til 16. august 2023. Ønsker du at overnatte i perioden 13. til 16. august, tilbyder Hotel Scandic Copenhagen en reduceret pris. Brug bookingkode: BDSA130823

Vi håber at se dig!

Link kopieret
18. apr. 2023
1. maj er der frist for at søge job som FYAM-redaktør OG der åbnes for tilmelding til årsmødet 2023

Posten som yngre redaktør på Practicus bliver ledig i efteråret 2023. Er du medlem af DSAM og FYAM? Har du lyst til at drive og udvikle DSAM’s medlemsblad sammen med en engageret redaktion? Så læs med her.

Practicus udkommer fem gange årligt i et oplæg på knap 5.000 blade. Hovedformålet er at formidle DSAM’s arbejde inden for fokusområderne uddannelse, kvalitetsudvikling, forskning og internationalt samarbejde. Til bladet er knyttet en redaktion bestående af en chefredaktør, som er almenmediciner, en redaktør, der er yngre almenmediciner, og en redaktionssekretær. 

Practicus udgiver også en podcast, som hidtil er varetaget af den nuværende FYAM-redaktør. Stillingen vil derfor også i større eller mindre grad omfatte denne del. 

Om dig

 • Medlem af FYAM
 • Viden om kommunikation og digitale medier
 • Gode samarbejdsevner og et stort netværk
 • Skarp formidler både på print og i digitale medier
 • Skarp til at overholde deadlines
 • God til at give feedback.

Om stillingen

Den yngre redaktør skal i samarbejde med chefredaktøren sikre fremdrift og udvikling af bladet. Stillingen kræver en bred indsigt og et bredt netværk i det almenmedicinske landskab, da koordinering og motivering af kolleger til at bidrage til bladet er en væsentlig del af rollen. Det forventes, at du holder en tæt kontakt til FYAM-udvalget og så vidt muligt deltager i FYAM’s møder.

Der er ansøgningsfrist mandag den 1. maj 2023.

Fredag den 6. oktober holder DSAM årsmøde på Comwell i Kolding med temaet:

Diversiteten og kontinuiteten i almen praksis udgør patienternes sikkerhedsnet. Hvordan sikrer vi, at der ikke går hul?

Vi er billige, effektive og omstillingsparate for sundhedsvæsenet med vores gatekeeperrolle og ejerskab over egne klinikker, som vi selv tager ansvar for. Det sikrer et entydigt og engageret ansvar. Men vi mangler læger, for at hele landet er dækket af vores tilbud.

Stråmandsklinikkerne, der øges i antal pga. lægemanglen og økonomiske muskler, drives med knivskarpt økonomisk incitament. Dette kan tilsidesætte kontinuitet og patientsikkerhed, og de sårbare, komplekse patienter risikerer at blive tabt, da de tidsmæssigt ikke er en overskudsforretning.

Kom og vær med til at diskutere, hvordan vi fortsat passer godt på patienterne, vores klinikker, os selv og vores fags fremtid.

Du vil desuden få rig mulighed for at møde og netværke med dine kolleger landet over. Det bliver en dag fyldt med inspirerende sessioner, spændende diskussioner og nye bekendtskaber.

Lyder det som noget for dig? Så sæt dagen af allerede nu – tilmelding åbner mandag den 1. maj.

Link kopieret
15. mar. 2023
Glæd dig til ny FYAM-kampagne

FYAM sætter fokus på ledelse i vores helt nye kampagne ”Speciallæge i ledelse”.

Med kampagnen vil vi styrke motivationen for ledelse, øge ledelseskompetencerne blandt yngre læger og styrke dialogen om ledelse mellem uddannelseslæger og tutorlæger.

Vi håber, at kampagnen vil skabe refleksioner omkring ledelse i almen praksis for både uddannelseslæger og tutorlæger.

Glæd jer derfor bl.a. til:

 • Ny podcastserie
 • Målrettede ledelsescases til supervisionsrummet
 • Nye kurser.

Følg med på vores sociale medier eller fyam.dk!

 - 117 KB    - 333,1 KB


Kampagnen er udviklet i samarbejde med PLO-E og Månedsskrift for almen praksis.

Link kopieret
2. mar. 2023
Vi har brug for din mening

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er i gang med at udvikle en større kampagne med formålet at øge kendskabet til mulighederne inden for almen medicin. Til det har PLO lavet nogle forslag til kampagnekoncepter, som de meget gerne vil høre din mening om.

Vi vil sætte stor pris på, at du bruger 5 minutter på at besvare dette korte spørgeskema, hvor du skal forholde dig til koncepterne.

Som tak for din hjælp kan du deltage i lodtrækningen om en Soundboks 3, et gavekort eller biografbilletter.

Deadline for besvarelse af spørgeskemaet er onsdag, den 15. marts.

Har du set vores nye video 'Hvad er FYAM?', hvor du kan blive klogere på FYAM's opbygning og tilbud?

Du har herudover lige nu muligheden for at vinde en moderne lægetaske med en praktisk indretning, der sikrer, at udstyret bliver på plads.

Deltag i konkurrencen på vores Facebook og Instagram.

Vinderen bliver trukket tirsdag, den 7. marts kl. 11.00.

Der er IKKE tale om reklame eller et sponsorat.

Link kopieret
21. feb. 2023
Ved du egentlig, hvad FYAM er?

Hvad er FYAM egentlig? Find ud af det på blot 2 minutter!

Med vores helt nye, flotte video kan du blive klogere på vores tilbud, og hvordan FYAM er organiseret under DSAM.

Måske du endda kunne få lyst til at blive aktiv i FYAM?

Du er meget velkommen til at kontakte FYAM-formanden eller de lokale FYAM-medlemmer, hvis du ønsker at høre mere.

Link kopieret
18. jan. 2023
Vil du hjælpe med den fremtidige rekruttering?

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) vil gerne opnå mere viden om speciallægeuddannelsen til almen medicin. Derfor er vi i gang med en større undersøgelse af lægestuderendes og unge læger i KBU-, intro- og hoveduddannelsesforløbs oplevelser og holdninger. I den sammenhæng har vi brug for DIN hjælp til at besvare dette spørgeskema.

Som tak for din hjælp har du mulighed for at deltage i lodtrækningen om 5 x 2 biografbilletter.

Undersøgelsen handler om din oplevelse af uddannelsen og dine tanker om valget af speciale.

Vi vil meget gerne høre fra alle medicinere i hhv. KBU-, intro- og hoveduddannelsesforløb, uanset hvor langt du er nået.

Det tager cirka 10 minutter at besvare spørgeskemaet, og din besvarelse vil være enormt værdifuld. 

Du har muligvis allerede fået tilbuddet om at deltage i undersøgelsen via andet socialt medie. Hvis du allerede har besvaret undersøgelsen, er vi meget taknemmelige, og du skal naturligvis ikke besvare det endnu engang. Se da blot bort fra denne mail.

Link kopieret
1. dec. 2022
Kongres om overdiagnostik & nyt introduktionsmateriale

Sæt kryds i kalenderen!

DSAM er medvært for den 9. internationale Preventing Overdiagnosis-konference, som bliver afholdt i København. Det hele finder sted på Hotel Scandic 14.-16. august 2023.

Konferencen bliver en stor begivenhed, hvor man forventer deltagere fra hele verden. Her vil de stigende udfordringer med overdiagnostik blive præsenteret. I fællesskab med dine internationale kolleger vil vi diskutere løsninger på de problemer, som er relateret til overdiagnostik og overbehandling i sundhedsvæsenet.

Det sker bl.a. gennem spændende oplæg og plenumdiskussioner, hvor du bliver klogere på, hvordan du nedbringer eller forebygger overdiagnostik i din praksis. På konferencen vil du møde oplægsholdere på højt internationalt niveau.

DSAM vedtog i 2016 syv pejlemærker for faget almen medicin, hvor pejlemærke 3: "Vi finder og behandler de syge og lader de raske være raske" meget fint indrammer temaet for konferencen.

FYAM-medlemmer får en ekstraordinær rabat, og der er derfor gode penge at spare, så hvad venter du på?

Vi håber på at se dig til konferencen!

En god introduktion

Introduktionen er ofte uddannelseslægernes første møde med praksis. Hvis det er en positiv oplevelse, påvirker det den samlede oplevelse af uddannelsesforløbet.

Når vi får en god og struktureret introduktion til livet og arbejdsgangene i praksis, bliver vores arbejdsglæde højere, og vi bliver hurtigere trygge nok til at arbejde selvstændigt. Derfor er både vi og vores tutorlæger interesserede i en grundig og god indføring af faget og den konkrete praksis, vi skal arbejde i.

Inspiration til tutorlægen

DSAM har i samarbejde med FYAM og Yngre Læger udarbejdet introduktionsmateriale, der kan give inspiration til at gøre introduktionen til praksis lettere.

En positiv oplevelse af almen praksis kan forhåbentlig bane vejen for, at vi uddannelseslæger bliver trygge nok til at påtage os mere ansvar i praksis og give flere lyst til at blive i specialet.

Vi håber, at du kan få gavn af det!

Link kopieret
Flere nyhedsbreve

Tilmeld dig FYAM's nyhedsbreve

Vælg nyhedsbreve
Nyheder fra FYAM-udvalget
FYAM Hovedstaden
FYAM Sjælland
FYAM Syddanmark
FYAM Midtjylland
FYAM Nordjylland

Navn
E-mail

DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø - T: 7070 7431 - E: fyam@dsam.dk