- 26,3 KB

Lægeuddannelsen på Bornholm

Bornholm er en del af Region Hovedstaden. På nogle områder fungerer uddannelsen som i resten af regionen, men vi tilstræber at tilbyde så meget af undervisningen på Bornholm som muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten. De færreste ønsker at rejse mere end nødvendigt i hverdagen. Almen praksis på Bornholm, Bornholms Hospital, Psykiatrisk Center Bornholm og pædiatrisk speciallægepraksis udgør uddannelsesstederne. Her uddannes KBU-læger, introlæger i almen medicin (= I-læger) og speciallæger i almen medicin (= H-læger). Der uddannes også introlæger i intern medicin og psykiatri på Bornholms Hospital.

KBU-læger: De obligatoriske tværfaglige kurser i kommunikation, pædagogik 1 og akutmedicin foregår på CAMES Herlev/RH. Derudover får alle via Bornholms Hospital tilbudt EPLS-kursus, genoplivning af børn. Alle KBU-læger – uanset aktuelt ansættelsessted – deltager i den almenmedicinske uddannelse, som tilbydes en eftermiddag om måneden, reglen er den 3. tirsdag i alle måneder bortset fra juli. Alle KBU-læger deltager i overlægeundervisningen på Bornholms Hospital en eftermiddag månedligt, reglen er den 2. tirsdag i måneden.

I-læger i almen medicin: Introlægerne deltager i de tværfaglige kurser (pædagogik 2) samt introkursus og 1813-kursus centralt. Resten af undervisningen foregår lokalt på Bornholm, dels ved deltagelse i månedlige undervisningseftermiddagene sammen med KBU-lægerne, dels ved deltagelse i fem årlige hele temadage fælles for I- og H-læger.

H-læger i almen medicin: Specialekursus, tværfaglige kurser (SOL 1, 2 og 3) og forskertræning foregår centralt. Lokalt arrangeres fem årlige temadage for I- og H-læger. H-lægerne inviteres til at være fuldgyldige medlemmer af en af de decentrale efteruddannelsesgrupper (12-mandsgrupper) for praktiserende læger på et passende tidspunkt i forløbet, typisk fra fase 2. ”Supervision af fase 3-læger” foregår hos os som et flerårigt forløb i fælles supervisionsgruppe for alle H-læger med psykiater Charlotte Hertel som supervisor.
Alle stillinger opslås på www.sundhedsjobs.dk sammen med de øvrige stillinger i regionen, men ansættelsen foregår efter lokal bedømmelse. Der opslås årligt 2x5 KBU-stillinger, 2 H-stillinger i almen medicin og varierende antal I-stillinger.

Kontaktpersoner: 
Uddannelseskoordinator Anette Boll Møller, anette.moeller@dadlnet.dk
Sekretær i videreuddannelsesrådet Claus Elbæk Mortensen, claus.elbaek.mortensen@regionh.dk
Uddannelseslæge Spyridon Grimmas spyridongrimmas@yahoo.gr

Fakta om Bornholm:
Alle uddannelseslæger får tilbud om "bornholmerkort" (rabat til Bornholmerfærgen) og lægeboliger tæt ved Bornholms Hospital. Du er tæt på øvrige kolleger og kun 30 min. fra København. Her er godt for børn, et unikt uddannelsessted, en stærk almen praksis-sektor og flere solskinstimer end resten af landet. Se mere om lægeboliger under www.bornholmshospital.dk.
http://flyttilbornholm.dk kan du læse en masse om at flytte til Bornholm og finde tilflytterkonsulent Rune Holm som er meget hjælpsom. Der er praktiske oplysninger om rejseveje, kultur og foreningsliv, skoler og uddannelser, boliger og meget mere.

 

DSAM, Stockholmsgade 55, 2100 København Ø - T: 7070 7431 - E: fyam@dsam.dk